Polityka plików Cookies:

  1. Poprzez piki “cookies” należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w
    urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron
    internetowych. W szczególności są to pliki tekstowe, zawierające nazwę strony
    internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym
    oraz unikalny numer.
  2. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji
    zawartych w plikach cookies.
  3. Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Operator
    wykorzystuje te pliki do:
    a) możliwości logowania i utrzymywania sesji użytkownika na każdej kolejnej stronie
    serwisu
    b) dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji
    użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z
    jego preferencjami wyświetlić stronę
    c) do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji
    użytkownika.
  4. Pliki cookies wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w
    szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce
    prywatności.
  5. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne
    procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom
    nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność
    z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o
    świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach
    wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego
  6. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych
    domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym
    Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez Użytkownika w taki
    sposób, aby blokować automatyczną obsługę “cookies” w ustawieniach przeglądarki
    internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenia
    użytkownika.
  7. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących
    plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików
    cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
    Przykładowe opcje edytowania w popularnych przeglądarkach:
  • Mozilla Firefox: www.support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka
  • Internet Explorer: www.support.microsoft.com/kb/278835/pl
  • Google Chrome:
    www.support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647
  • Safari:
    www.safari.helpmax.net/pl/oszczedzanie-czasu/blokowanie-zawartosci/
  1. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej
    użytkownika mogą uniemożliwić poprawne działanie Stron Internetowych.

 

Polityka prywatności:

Dnia 25 maja 2018 r., weszły w życie przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 4.05.2016) (dalej jako: RODO).
Celem niniejszej Polityki Prywatności jest określenie działań podejmowanych przez firmę Prestige Electro Rafał Kowal w zakresie ochrony danych osobowych, udostępnianych przez Państwa za pośrednictwem strony internetowej www.prestige-electro.pl Wszelkie nasze działania podlegają przepisom prawa, które obowiązują w zakresie ochrony danych, w tym RODO.
Z uwagi na obowiązujące przepisy RODO chcemy, abyście Państwo byli świadomi skutków, przetwarzania przez Prestige Electro Państwa danych, jak też chcemy poinformować – jakie prawa przysługują Państwu związku z przetwarzaniem Państwa danych, dlatego poniżej w ramach przyjętej przez nas Polityki Prywatności przedstawiamy Państwu informacje dotyczące przetwarzania przez naszą firmę:

 

  1. Informacje ogólne Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług firmy Prestige Electro Rafał Kowal poprzez poprzez stronę internetową www.prestige-electro.pl
  2.  Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest: Prestige Electro Rafał Kowal z siedzibą w Rzeszowie, przy ul. Podwisłocze 6/17, 35-312 Rzeszów  NIP: 813-343-59-42  REGON: 382602540
  1. Dane osobowe to wszelkie informacje, które mogą Państwa zidentyfikować, na przykład Państwa imię i nazwisko, NIP, numer telefonu, adres poczty elektronicznej, adres do doręczeń zakupów dokonanych za pośrednictwem sklepu internetowego
  2. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
  3. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  1. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach, każdorazowo wynika z działań podjętych przez Państwa:
  2. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach kontaktowych
  3. poprzez dobrowolne wprowadzenie podczas składania zamówienia
  4. poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”].
  5. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.
  6. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego, w celu wysyłki zakupionego towaru, w celu przyjęcia sprzętu do naprawy oraz w celu rozliczeń księgowych po zakupie.
  7. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez Prestige Electro Rafał Kowal, która jest ich administratorem, natomiast odbiorcami Państwa danych – w zależności od celu przetwarzania – mogą być: podmioty świadczące na rzecz administratora usługi prawne lub finansowo księgowe, usługi informatyczne, podmioty świadczące usługi pocztowe, kurierskie, przewozowe.
  8. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione niepowołanym osobom trzecim
  9. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  10. Okres przechowywania danych osobowych po zakupie – Państwa dane osobowe przechowywane będą przez okres trwania umowy i dalej przez okres, aż do przedawnienia roszczeń wynikających, z zawartej z Państwem umowy lub zakończenia postępowań w przedmiocie dochodzenia roszczeń.
  11. Okres przechowywania danych osobowych po założeniu konta w serwisie prestige-electro.pl, zapisania się do newslettera – do momentu wycofania przez Państwa zgody.
  12. Państwa dane osobowe przechowywane będą przez okres określony w przepisach podatkowych.
  13. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  14. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis prestige-electro.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.
  15. Wszystkie przetwarzane przez Prestige Electro Rafał Kowal dane osobowe chronione są z użyciem racjonalnych środków technicznych i organizacyjnych oraz procedur bezpieczeństwa w celu zabezpieczenia ich przed dostępem osób nieupoważnionych lub ich nieupoważnionym wykorzystaniem. Sklep internetowy www.prestige-electro.pl, zbudowany jest w oparciu o najnowocześniejszy sprzęt i oprogramowanie. Wszelkie transakcje prowadzone są przy użyciu protokołów bezpiecznego połączenia SSL (Secure Socket Layer) z użyciem certyfikatu cyfrowego.
  16. W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – Skontaktuj się
Close Menu
×
×

Koszyk

Zadzwoń!
Przyjedź!